חברים נוספים
חברים מהצבא ומילואים
בשנים בין השחרור מהצבא ועד היציאה לטיול האחרון, השתתף יונתן בהרבה מפגשים וטיולים עם החברים מהצבא. חלקם היו ביוזמתו ובכולם שמח מאוד להשתתף. המפגש הראשון עם כל חברי המחזור היה מיד אחרי השחרור ב-11.2008 בחולות מכמורת, סביב הפויקה שיונתן הכין, עם עזרה מחברים. במהלך השנים, היו טיולים קבוצתיים נוספים , שניים מהם ב-2010 וב-2017 לצפון.


בין החברים מהצבא שהיה בינם ליונתן חיבור מיוחד היה יניב איזמירלי. במשך השנים היו ביניהם מפגשים וטיולים רבים, הן בארץ והן בחו"ל: בין הטיולים שעשו בארץ היה טיול למעיינות בצפון ב-2012 ועוד טיול לנגב ב-2018 עם חבר נוסף (נדב), שמטרת הטיול הייתה "לצוד שטפונות". היו להם מפגשים נוספים, חלקם עם עוד חברים, כמו בפורים 2017 (עם איתמר בוק) ומסיבת גג עם חברים אחרים של יונתן (החבר׳ה של צוות רייצ'ל). בנוסף ליניב איזמירלי, יונתן גם נפגש וטייל עם חברי צבא נוספים: עשה טיול בירושלים עם ניר אוחנה ואלכס גנדלר ב-2010 וטיול טבע עם יניב דרבסי, שהכיר גם מהצבא וגם מהלימודים בירושלים.



בנוסף למפגשים והטיולים הרבים, היו גם מפגשים בהם חגגו אירועים מיוחדים, כמו מסיבת הרווקים ליקיר ב-2012 והחתונה של בן ב-2016.

לא כל האירועים המיוחדים ציינו אירועים שמחים. היו גם אירועי אזכרה לזכרו של גבי אינגל ז"ל, ששירת בפלוגה והיה חבר של יונתן ונהרג בטיול בניו זילנד ב-2011. את מפגשים אלה, שהתקיימו בשטח קיבוץ נען, יונתן יזם, תכנן והפעיל , עם עזרה רבה מתום נרקיס (חבר טוב מהפלוגה) וחברים נוספים.


תם נרקיס כותב על האירועים לזכרו של גבי (אוגוסט 2020):
"יונתן היה מוקד חברתי בכל מקום אשר דרך. הרצון והאופי שלו להשתייכות היה מעורר השראה. את הצבא סיימנו כבר מזמן אבל משהו בתוך יונתן תמיד הרגיש שלהקת אריות ייעודה לצעוד יחדיו.
גבי, חבר טוב של יונתן, וחלק מפלוגת האריות נהרג כשטייל בניו זילנד. יונתן ראה את הקשר הישיר בין גבי לפלוגת האריות מהצבא והחל לארגן ימי זיכרון לגבי כאשר מהות גדולה מאותם ימים היה מפגש פלוגתי. נערכו ארבעה ימי זיכרון, 4 שנים ברציפות כל פעם בסביבות זמן חג הפסח. אירועי הזיכרון לגבי, ימי המפגש הפלוגתיים, היוו לנו (החברים מהצבא) במה למפגש חברתי והזדמנות לזכור את מי שלא איתנו. יונתן ניצח על אירועים אלו והיה המנוע והמפיק של האירועים.
היוזמה, הרצון הבלתי נגמר, והאסרטיביות גרמו לאירועים אלו להצליח. ויתרה מהכל – יונתן נגע בכל כך הרבה אנשים ושמר על קשר עם כל כך הרבה אנשים שרק הוא היה מסוגל להרים אירועים חברתיים כאלה. מי ייתן ואירועים אלו ימשיכו להתקיים. מי ייתן ונצטרך לזכור רק את גבי ויונתן.
"



חברים מהתואר ראשון
בין יונתן לחבריו ללימודים לתואר ראשון נוצר קשר חזק ומיוחד, קרוב לוודאי בשל תחומי התעניינות משותפים וכימיה בין-אישית חיובית עם חלק גדול מהם. נוצרה חבורה שמאוד נהנתה להיות ביחד, גם בלימודים ובסיורים של האוניברסיטה וגם מחוץ ללימודים. היו נפגשים בערבים ובסופי שבוע, היו עוזרים אחד לשני ביומיום ויוצאים לטיולים בארץ ובחו"ל, גם בתקופת הלימודים בירושלים וגם לאחר מכן. מספר שנים מאוחר יותר, יונתן נפגש עם כמה מהם לייעוץ בכתיבת התזה לתואר השני וקיבל מהם עזרה ותמיכה רבה. מכל המפגשים מחוץ ללימודים, המיוחד ביניהם היה הטיול בשלג הירושלמי ב-2013.




כך כתבו החברים על הטיול בשלג בחוברת שחיברו לזכרו - "סיפורים ותמונות - יונתן גורן" ( יוני 2019)
"דצמבר 2013 (שנה ג' ללימודי תואר ראשון), אחרי סופת שלגים רצינית התבהרו השמיים. נדרשו רק כמה שיחות תיאום בטלפון עד שהחלטנו להיפגש (יונתן, עדו, רועי וקוקו) ולעשות "טיול שלג אמיתי"... נפגשנו בהר הרצל שבירושלים.. ירדנו לאורך הואדי שמוביל לעין כרם ומשם לאגם שבמעלה סכר בית-זית. התרגשנו מההזדמנות ללכת בשלג ולהגיש בחו"ל ממש קרוב לבית. ירדנו במהירות למטה."
"עלינו דרך עין כרם עד שהגענו לתצפית מעל ביה"ח אלין. שם הכנו קפה אחרון מול השקיעה. זה היה רגע די מיוחד אחרי יום טיול ארוך ונדיר. ישבנו ביחד לצפות בשלג בשקיעה."



במשך השנים יצא יונתן לעוד טיולים רבים בארץ עם חברים אלה ואחרים מהלימודים, בין השאר לטיולים הבאים: לנחל דרגות והעמקים, טיול פסח באזור מצפה רמון, טיול לשיטפון בים המלח ושוב למצפה רמון. בכל פעם, יצא עם הרכב חברים קצת שונה. בנוסף לטיולים, יונתן השתתף גם באירועים כמו החתונה של קוקו ארמון.



חברים מהמידברן
לקראת אירועי מידברן 2017, יונתן התחיל להכיר אנשים שהתעניינו בנושא, בזכות הכרות ראשונית איתם דרך חברו מהצבא, תום נרקיס. מיד הרגיש חיבור ועניין משותף איתם והם התחילו להיפגש, גם למטרת תכנון האירועים וגם למפגשים לא קשורים ישירות. שני חברים מספרים:
אורטל עטרי כותבת (אוגוסט 2020)
"אני זוכרת את הערב שהכרתי את יונתן. הוא בא לאסוף אותי בנקודה שקבענו על אבן גבירול. חיפשתי טרמפ להגיע למפגש גיבוש, טרום מידברן, אצל פרקש במושב. יונתן הציע את עצמו ושם בנסיעה התחילה ההכרות בנינו. יונתן לא רצה לוותר על המפגש למרות שהיה לו חום. היה לו חשוב להכיר את החבר'ה ולקחת חלק בערב. החיוך שלו, השאלות, האכפתיות, הדאגה, כל אלו גרמו לי להבין שמדובר בקסם של בחור. בהמשך הלילה, כשישבתי לצד המדורה ראיתי שיונתן הוא זה שהתנדב להכין את הפויקה לחבר'ה. למרות החום, הוא לא וויתר. כמה היה חשוב לו לתת, להאכיל את כולנו. עד היום, זה הפויקה הכי טעים שאכלתי."

גיא רמות מספר על תמונות שצולמו ע"י יונתן (אוגוסט 2020)
"יונתן האהוב"
"תמונת תספורת - יונתן הגיע לשעת "לספר ולספר" אצל גיא – אחרי שיונתן קיבל התמחות בלספר את עצמו בפדנטיות, כולל לרשום את הגבהים הרלוונטים בכל מקום בראש שלו כדי שיהיה מושלם, הוא החליט להפיץ את המתנה הזו גם לאחרים. הוא תמיד אמר שהוא מוכן לספר אותי תמורת לשמוע סיפורים שהיו לי לספר לו. כמעט תמיד, הוא בסוף גם סיפר אותי, וגם סיפר לי סיפורים... מצחיק שהתמונה היא שיקוף במראה – כי תמיד הרגשתי שהסיפורים שלנו הם מראות אחד של השני.
גיא ושי – כחלק מההכנות למידברן, הגענו ללוד להעמיס ציוד ממשרד נטוש. יונתן כרגיל עשה את העבודה וסחב הכל, והתלונן שאנחנו מנצנים.. כתיעוד, הוא צילם אותנו בזמן שאנחנו משחקים חיצים וכל השאר עובדים. במקרה (או שלא..), יונתן תפס זריקה מושלמת של שי ☺
גיא, עמית ואורטל - יונתן מצלם את הריכולים באחד מהסשנים בזולה. למרות שהוא הרבה יותר יפה כשהוא מול המצלמה, הוא החליט להישאר מאחוריה."


רן גורן, הבן דוד הקטן ממשמר השרון
רן כותב (ספטמבר 2020)
"שאני חושב על זה, הזכרון הראשון שיש לי מיונתן הוא מביקוריו בקיבוץ מדי שבת יחד עם ההורים, כאשר הגיעו לבקר את סבא וסבתא. היינו הולכים, שני בני דודים קטנים, לירות בכלי נשק דמיוני עשוי מקלות ביונים או ציפורים כלשהן תחת עצי האקליפטוס הענקיים בקיבוץ. אני תמיד הייתי "הקטן", הבן דוד הכי קטן במשפחה, כתוצאה מכך, גם הייתי תמיד "בפיגור" אחרי כולם בשלבי החיים – בית ספר, בגרויות, צבא וכן הלאה. למרות זאת, ליונתן זה לא הפריע, הוא מצא תמיד את נושאי השיחה והדברים שעניינו אותי ואת שנינו.
יונתן נמצא אצלי בכל שלב בחיים בדרך כזו או אחרת, הכנה לצבא עם ריצות בשדות עמק חפר וסיפורים על ההכשרה שלו בצבא, הצבא עצמו עם עצות בניווטים, ביקור בדירה בירושלים בעיצומו של שביל ישראל, טיול גדול שנעשה ברובו על פי הנחיותיו המדוקדקות, המעבר של יהודית לארץ וכמה הוא דאג שתמיד תרגיש פה בנוח, תחילת הלימודים עם החששות לפני ואפילו תוך כדי, בעזרה צמודה בקורסי האקולוגיה והגיאומורפולוגיה. מין יכולת כזו שהייתה לו, להיות שם בשבילך, תמיד, עם כל כולו.
הקשר שלי עם יונתן נבנה לאט לאורך השנים, עם עליות ומורדות, זמנים של קרבה וריחוק, תהליך טבעי שכזה. אבל בשנים האחרונות נוצר בינינו חיבור עמוק יותר, בוגר וקרוב. שיתפנו אחד את השני באתגרים שלנו ובילינו יותר זמן יחד, בטיולים, יציאות משותפות בערב, מסיבות, ביקורים בתל אביב עם החבר'ה שלו ושיחות טלפון מזדמנות.
תודה על הזמנים המשותפים, החוויות, השיחות, הכיף, הקשה וכל מה שהיה ביניהם. אתה חסר לי פה מאוד.
הבן דוד הקטן שלך."





אייל אייזיק
החברות בין יונתן ואייל התחילה ב-1998 והמשיכה עד 2019. מכיתה ז' הם התחילו לבלות יחד גם אחרי הצהריים וגם בערבים ולנסוע ביחד להופעות ולמועדונים גם מחוץ לרחובות. הם הספיקו להיפגש גם פעם באוסטרלייה ב-2014 שיונתן למד במלבורן בחילופי סטודנטים. בתקופה ששניהם גרו בתל אביב (2015—2019), המשיכו להיפגש לעיתים קרובות ויונתן היה בא לצפות בהופעותיו של אייל במקומות שונים בעיר.
אייל אייזיק כותב (אוגוסט 2020)
"הכרתי את יונתן בכיתה ז׳ בבית ספר. מהר מאוד הפכנו לחברים טובים וחוץ ממשחקי כדורגל אחרי הצהריים, תמיד היו לנו שיחות ארוכות על כל מיני נושאים . מעטים האנשים שיכולתי לשטף אותם בנושאים הכי קרובים אליי ויונתן היה אחד מהם. ככל שהתבגרתי, החיים הציבו יותר אתגרים ואחרי כל מפגש ושיחה מעמיקה איתו יצאתי עם תובנות חדשות. תמיד ניסה לעזור לי בנושאים בהם הייתי זקוק לעצה טובה.
יונתן היה האדם היחיד שחלק איתי את ה״שיגעון״ לצאת לטרקים ולטבע ולא להיכנע לחיי השגרה חסרי הריגושים. פקל קפה במקום יפה תמיד היה הפעילות המועדפת עלינו. דיברנו הרבה על הטיול הגדול שנעשה ביחד מסביב לעולם שלצערי אף פעם לא קרה, ואם יש נחמה כלשהי היא שעזב אותנו בזמן שעשה את הדבר שהכי אהב.
נפגשנו באוסטרליה למפגש קצר במלבורן בזמן שיונתן למד שם. אני ניגנתי על אוניית קרוזים שעצרה שם ליום אחד. היה נחמד לראות פנים מוכרות אחרי הרבה זמן שלא הייתי בארץ.הסתובבנו קצת ברחבי העיר וישבנו על שפת הנהר לשיחה על החיים החדשים שלנו מחוץ לארץ."
בינואר 2020, יצא אייל לטיול לזכרו של יונתן באותו המסלול שיונתן עשה כמעט שנה לפני – מאושואייה עד הר יאימה. במרץ 2020 טיפס על ההר והציב שם רוג'ום לזכרו של חברו היקר.




עמית אייזיק
יונתן ועמית הכירו ב-2016 כשעבדו יחד כסטודנטים במגדלי אקירוב בתל אביב, ודי מהר התידדו. בנוסף למפגשים ביניהם, היו נפגשים גם עם חברים משותפים ממידברן (כמו אורטל וגיא). בנוסף למפגשים בארץ, יונתן גם טס לגרמניה לשבוע כדי להשתתף באירועים סביב חתונתו של עמית שם (יתואר בטיולים בחו"ל). כשהם היו במדינות שונות בזמן אירוע חשוב, יונתן כהרגלו היה שולח לעמית סרטוני ברכה ותמונות למזכרת מהמקום שהיה בו, כביטוי לחברות והחיבור שהרגיש כלפיו.
עמית אייזיק כותב (אוגוסט 2020)
"יונתן ואני הכרנו לפני מספר שנים, עבדנו ביחד בעבודת סטודנטיאלית. מהרגע הראשון שפגשתי את יונתן היה לי ברור שמדובר בחבר אמת, אדם כנה ורגיש שנכנס לי ללב. לקחתי חלק במסע של יונתן והוא לקח בשלי. חלקנו הרבה רגעים משמעותיים, יונתן ליווה אותי בגרמניה שהתחתנתי, בחתונה בארץ ובאין ספור צמתים משמעותיים בחיי. אני מאושר על שהכרנו ושזכיתי לקחת חלק בחייו."

חברים נוספים
בנוסף למפגשים עם חברים אלה, במשך השנים יונתן נפגש עם עוד הרבה חברים שונים, לטיולים, אירועים מיוחדים (כמו חתונות וימי הולדת) או סתם מפגשים לשתיית קפה.
את חלק מחברים אלה הכיר בטיולים שונים בחו"ל והמשיך להיפגש איתם בארץ: לדוגמא, את נדב שטילמן הכיר בניו זילנד, את את קטי ולירון שאלתיאל הכיר בנפאל ואת נטע קולטר הכיר באוגנדה. בין החברים שהכיר ואיתם בילה או טייל רק בארץ היו ארז איינס, דניאלה, הילה, אלי גריבי ועוד רבים.




